Skip links

Tweede seizoenshelft begint met drie punten

In de eerste speelronde van de tweede seizoenshelft stond AZ-SC Heerenveen op het programma. In de eerste seizoenshelft eindigde deze ontmoeting in een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3. Aristote ging nu wél op zoek naar de winst.

Vanaf de eerste minuut was het Aristote die aandrong. Grote kansen volgden er niet, tot de 11e minuut aanbrak. Vanuit een counter werd de spits diep gestuurd, die de verdediger achter zich liet en 1 op 1 rustig bleef: 1-0. Kansen over en weer, Niels werd enkele keren gevaarlijk maar wist niet tot een doelpunt te komen. Op slag van rust is het Aristote die uitliep. In de 16 meter kreeg de spits teveel ruimte waarna hij met een sleepbeweging en een diagonaal schot de 2-0 op zijn rekening nam.

Vijf minuten na rust was het Niels Krist die terug in de wedstrijd kwam. Na een goede aanval werd zijn spits met een strakke voorzet bereikt: 2-1. Nog geen tien minuten later was het Aristote die weer uitliep. De vleugelspeler stoomde op over links, kwam naar binnen en speelde de aanvallende middenvelder in. Die kon opendraaien en de bal rustig in de korte hoek plaatsen: 3-1. Het werd uiteindelijk toch nog een ruime overwinning. Net als bij het eerste doelpunt counterde Aristote. Dit keer gaf die de bal voor waarna de spits simpel kon intikken voor de 4-1.

Hierdoor begint Aristote wederom goed aan de competitie. Volgende week staat er een moeilijke wedstrijd tegen Danny Hazebroek van FC Utrecht op het programma.

Bekijk de wedstrijd hieronder: