Skip links

Tweede KNVB ebeker winst op rij voor Aristote Ndunu

Voor de tweede keer op rij won Aristote Ndunu afgelopen vrijdag de KNVB ebeker. Jaey Daalhuisen van Feyenoord werd met 2-1 aan de kant gezet.

In tegenstelling tot de eDivisie, de nationale competitie waarin Aristote wekelijks met FUT teams speelt, werd er in de bekerfinale gespeeld met de echte selecties van zowel AZ als Feyenoord. Niet Cristiano Ronaldo maar Wout Weghorst en Robin van Persie stonden ‘gewoon’ bij AZ en Feyenoord in de spits.

AZ – Feyenoord

Aan het spelbeeld in het begin was het duidelijk te zien dat beide spelers moesten wennen. Na een aantal minuten was het Jaey Daalhuisen die voor het eerst een grote kans kreeg. Zijn schot werd nog net gestopt. Het was aan Aristote om hierop te reageren. En dat deed hij ook. Na een klein half uurtje, in de 33e minuut, nam Aristote Ndunu de leiding. Na een mislukt schot belandde de bal in de voeten van Myron Boadu. Die schoot de bal beheerst binnen in de rechterhoek: 1-0.

Jaey Daalhuisen moest komen. Voor rust kreeg hij nog grote kansen maar die wist hij helaas niet te benutten. Vlak na rust kwam Aristote Ndunu uit het niets zelfs op 2-0. In de 49e minuut kwam de bal via Wout Weghorst terecht bij Ali Jahanbaksh, die de bal diagonaal met links binnenschoot. Jaey Daalhuisen besloot nog meer druk te zetten. Na een waarschuwingsschot van van Persie viel dan eindelijk zijn doelpunt. Na een fout in de verdediging wist Jaey hier in de 78e minuut optimaal van te profiteren: 2-1.

De spanning leek weer helemaal terug te zijn. Jaey Daalhuisen zette meer en meer druk. Aristote kwam er in de counter nog één keer uit. In kansrijke positie faalde Jahanbaksh echter.

Aristote wist de voorsprong te behouden en kroonde zich voor de tweede keer op rij tot KNVB ebeker winnaar!