Skip links

Ruime overwinning op huidige nummer twee FC Utrecht

De huidige nummers 2 en 3 namen het in de tweede speelronde tegen elkaar op. Waar Aristote Ndunu met 4-1 van Niels Krist wist te winnen won Danny Hazebroek overtuigend van NAC Breda: 5-0. In de eerste seizoenshelft eindigde deze ontmoeting in een 3-2 overwinning. In de slotseconden scoorde Aristote de winnende goal. Deze ontmoeting bleek anders uit te pakken.

Direct vanaf de aftrap ging Aristote op zoek naar de openingstreffer. Gevaarlijk wist hij meerdere keren te worden via hoekschoppen of net geblockte schoten. Danny Hazebroek op zijn beurt probeerde gevaarlijk te worden vanuit de counter. De eerste helft vielen er niet al te veel kansen te noteren.

In de tweede helft ging het los. Een aanval van Aristote lijkt uitverdedigd te worden. De verdediger van Danny ging in de fout en speelde de bal in de voeten van de aanvallende middenvelder. Die wist deze fout hard af te straffen: 0-1. Danny Hazebroek wisselde van formatie en besloot daarmee een andere tactiek te gebruiken. Echt effect had het niet. In minuut 59 werd het zelfs 0-2. De aanvallende middenvelder die de 0-1 verzorgde verstuurde een steekpass richting de linksbuiten die in de korte hoek afrondde. Het verzet van Danny Hazebroek leek nu helemaal gebroken.

Een klein kwartier later vergrootte Aristote de marge door de derde goal binnen te schieten. De linksbuiten verstuurde een dieptepass op de spits die sneller was dan zijn directe tegenstander. 1 op 1 maakte hij geen fout: 0-3. Danny Hazebroek probeerde nog een aansluitingstreffer te forceren maar verder dan een schot voorlangs kwam die niet.

Een prima wedstrijd van Aristote tegen een erg sterke tegenstander. Met 6 punten uit 2 duels op zak treedt Aristote in de volgende speelronde aan tegen Daniël Kuipers van Willem 2.