Skip links

Pijnlijke nederlaag tegen Heracles Almelo

In de vorige speelronde wist Aristote Ndunu namens AZ nog knap te winnen van PSV. Deze speelronde liep het net even anders. Bryan Hessing van Heracles Almelo is bezig aan een uitstekende reeks en heeft veel vertrouwen. Het zou uiteindelijk een erg interessante wedstrijd worden.

Heracles Almelo – AZ Alkmaar

Beide spelers gingen vol vertrouwen van start. Aristote probeerde gevaarlijk te worden na goede combinaties. Ook Bryan Hessing kreeg wat mogelijkheden maar echte kansen bleven uit. In de 20e minuut was het raak. Bryan Hessing gaf een afgemeten voorzet vanaf rechts. De spits klopte de linksback van Aristote Ndunu: 1-0. In de 23e minuut viel zelfs de 2-0. Na slordig balverlies veroverde Bryan Hessing de bal, speelde hij de spits in en knalde in de rechterhoek raak.

Voor Aristote Ndunu was het zaak op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Het werd nog erger. Bryan Hessing krulde de bal in de 39e minuut van buiten de zestien met zijn middenvelder het doel in: 3-0. Wedstrijd gespeeld zou je denken. Aristote reageerde direct. In de 44e minuut vond zijn middenvelder met een streep de linkerbovenhoek: 3-1. In de 51e minuut scoorde Aristote nogmaals. Zijn spits werd in de zestien gevonden, nam de bal goed aan en krulde de bal in de rechterbovenhoek: 3-2.

De spanning was weer helemaal terug. Nog geen 9 minuten later kreeg Aristote een gigantische kans. Na een ingooi en goed positiespel werd de bal in de korte hoek op de paal geschoten. Ook in minuut 70 raakte Aristote de paal. Zijn rechterspits draaide in de zestien open, schoot de bal in de korte hoek en vond de paal. Enorme pech voor Aristote.

Aristote bleef kansen creëren maar wist niet te scoren. Waar Aristote de gelijkmaker leek te scoren, liep Bryan Hessing in de 81e minuut juist verder weg. Na een goede aanval over rechts volgde een lage voorzet die binnen werd geschoten: 4-2. Het werd nog erger voor Aristote. Bryan Hessing liep na een hard schot in de rechterhoek nog uit naar een 5-2 tussenstand. Deze stand bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Voor Aristote Ndunu een wedstrijd om te vergeten. Felicitaties aan Bryan Hessing die een goede wedstrijd speelde en op naar de volgende wedstrijd!