Skip links

Nipte overwinning op NAC Breda

In de afgelopen speelronde speelde Aristote met 2-2 gelijk tegen Nick Cooiman van VVV Venlo. Aristote was erop gebrand drie punten binnen te halen. In deze speelronde stond er een confrontatie met Menno Bouhuijzen van NAC Breda op het programma. Menno Bouhuijzen is vooralsnog ongelukkig geweest. Ondanks zijn goede spel tegen topspelers in de competitie heeft hij niet veel punten aan die wedstrijden overgehouden. Aristote was gewaarschuwd.

Vanaf minuut 1 was het Aristote die op zoek ging naar de openingstreffer. Menno beperkte zich tot counteren. Een half uur duurde het voor de eerste treffer viel. Na een foute pass op het middenveld was het Aristote die snel counterde. Zijn middenvelder stuurde de spits diep, die met een prachtige beweging zijn directe tegenstander uitspeelde. Een diagonaal schot volgde: 0-1.

Aristote ging op zoek naar de bevrijdende 2-0 door veel kansen te creëren. Tegen de verhouding in was het Menno die scoorde. Na een goede actie van de spits in de zestien meter volgde een schot. De keeper van Aristote wist het schot niet te verwerken waarna de middenvelder van Menno de 1-1 binnenschoot. Het enige schot van Menno was direct een doelpunt. Hierna volgde er een fase waarin Menno kansen kreeg op meer. De grootste kans was misschien wel de bal die voor leeg doel naast werd geschoten. Aristote kwam goed weg.

In de 84e minuut kreeg Aristote een penalty. Tot ieders verbazing schoot Aristote naast. Een gelijkspel leek een logische eindstand, totdat Aristote nog één aanval wist op te zetten. Zijn spits werd in de zestien helemaal vrijgelaten waarna hij diagonaal raak schoot: 1-2.

Een spannende wedstrijd die ternauwernood over de streep getrokken is. De drie punten zijn het belangrijkste, het maakt niet uit hoe. Op naar de volgende wedstrijd!