Skip links

nipte overwinning in doelpunt rijk duel

Na het verlies in de afgelopen speelronde was het voor Aristote zaak weer te winnen. In deze speelronde was Paskie Rokus van Vitesse de tegenstander. En dit beloofde een erg vermakelijke wedstrijd te worden.

Beide spelers begonnen vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut viel de openingstreffer. Nadat Aristote vanuit een eerste doelpoging niet meer dan gevaarlijk werd, ging de bal er bij de tweede doelpoging wel in: 1-o.

In de fase na dit doelpunt bleef Aristote aandringen. Voor Paskie was het een kwestie van tegenhouden. In de 40e minuut resulteerde dit overwicht in een tweede doelpunt voor Aristote. Na een goede aanval werd zijn spits met een strakke voorzet gevonden. De spits kon eenvoudig binnentikken: 2-0. Paskie wist vlak voor rust nog de aansluitingstreffer te maken. Na een uitstekende sleepbeweging werd de verre hoek gevonden: 2-1.

Die aansluitingstreffer bleek het begin van een doelpuntrijke wedstrijd. 6 minuten na rust stond het alweer gelijk. De doelpuntenmaker van Vitesse maakte zijn tweede doelpunt door een heerlijk afstandsschot onderkant lat in het doel te knallen: 2-2.

Waar Paskie nu dacht voor te komen, was het juist Aristote die de leiding weer nam. Na een counter werd zijn spits weggestuurd die de bal beheerst binnen schoot: 3-2. Nog geen 4 minuten later stond het zelfs 4-2. Aristote kwam na goed combinatiespel in een goede scoringspositie en verzilverde zijn kans.

Aristote bleek nog niet klaar te zijn. Na een mislukte actie kwam de bal terug bij zijn spits, die de bal in de verre hoek weglegde: 5-2. Wedstrijd gespeeld zou je denken. Het tegendeel bleek waar te zijn. Paskie kreeg een penalty waarna er iets bizars gebeurde. De keeper van Aristote leek de bal te houden, toch glipte de bal langs zijn handen: 5-3.

Paskie kreeg weer hoop. Het werd zelfs weer even spannend. Na een goed schot, die in eerste instantie werd tegengehouden door de keeper, schoot de vleugelaanvaller van Paskie vanuit de rebound raak: 5-4. Deze stand bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Een doelpuntrijk duel en 3 punten voor Aristote. Op naar de volgende wedstrijd!