Skip links

AZ wint van PSV na spectaculair einde

Na vier verliespartijen op rij stond de moeilijke wedstrijd tegen Ali Riza Aygün op het programma. Ali werd al kampioen in de eerste seizoenshelft op de playstation 4. Voor Aristote zou dit een mooi moment zijn om de negatieve reeks te doorbreken.

De aftrap beloofde veel goeds. Aristote nam het initiatief, bleef lang in balbezit en koos zijn momenten uit. In de 25e minuut nam Aristote de leiding. Rand zestien besloot zijn spits ineens uit te halen met links in de verre hoek: 1-0. Ook Ali liet van zich horen. Na een counter kon hij gevaarlijk worden, maar de stift van de spits eindigde in de handen van de keeper. Hierdoor was de 1-0 ook meteen de ruststand.

In de tweede helft lagen de verhoudingen compleet anders. Nu was het Ali die het initiatief nam en volop aanviel. In de 58e minuut kreeg Ali de verdiende gelijkmaker. Na een actie bij de achterlijn werd de bal afgespeeld naar de vleugelaanvaller die de bal langs de keeper binnenschoot: 1-1. Dit beloofde een spannende slotfase.

Ali bleef maar aanvallen en kreeg kansen om op voorsprong te komen. In de laatste minuut kreeg Ali een penalty na een overtreding van Aristote binnen de zestien. De penalty werd echter gekeerd door Aristote. Hierna volgden er maar liefst drie rebounds voor Ali die er allemaal niet ingingen, mede door knap werk van de keeper.

Ali bleef aanzetten en leed balverlies waarna Aristote nog één keer mocht counteren. De aanval leek in eerste instantie lang te duren doordat Aristote geduldig zijn moment koos. Waar Ali al voor vreesde gebeurde. Aristote speelde zijn spits in, die nam de bal goed aan en krulde de bal in de verre hoek: 2-1.

Duur puntverlies voor Ali en een mooie overwinning voor Aristote in een hele spannende wedstrijd. In de volgende speelronde wachten voor beide heren twee moeilijke tegenstanders. Aristote neemt het namelijk op tegen Bryan Hessing van Heracles Almelo terwijl Ali het opneemt tegen Dani Hagebeuk van AFC Ajax.

Op naar de volgende wedstrijd!