Skip links

Aristote Ndunu verliest dik van AFC Ajax

Aristote Ndunu zat de laatste paar wedstrijden in een goede flow. Uit de laatste vier wedstrijden werd 3 keer gewonnen, inclusief de bekerwinst tegen Feyenoord. In de één na laatste speelronde van het seizoen stond de clash tegen Dani Hagebeuk van AFC Ajax op het programma. In de eerste seizoenshelft was het Aristote die Dani met 6-1 inmaakte. Deze wedstrijd beloofde wederom spektakel.

De wedstrijd had even nodig om echt los te komen. Al in de 22e minuut viel de eerste goal van de wedstrijd. Dani speelde zijn aanvallende middenvelder aan die vanuit een moeilijke hoek de kruising de kruising vond: 1-0. In de 35e minuut kreeg ook Aristote een hele grote kans. In een overtal situatie leek hij alles goed te doen, behalve het scoren. De keeper van Dani bracht uiteindelijk redding in een 1-op-1 situatie.

Vlak voor rust was het wederom Dani die scoorde. In minuut 43 kwam de spits van Dani met wat geluk door. Met links vond de spits de rechterhoek: 2-0. Voor Aristote werd het een lastige opgave. Waar het 1-1 had kunnen en moeten staan stond het nu 2-0 voor Dani.

Na dit doelpunt kreeg Aristote wederom een hele grote kans. Een prima afstandsschot trof de paal. Het werd alleen nog maar erger voor Aristote. 10 minuten later, minuut 54, werd het ook nog 3-0. Na een goede counter van Aristote kwam er veel ruimte op rechts. Een diagonaal schot vond het net. Voor Aristote was het zaak de schade te beperken. In de blessuretijd van de wedstrijd viel ook nog het 4e doelpunt voor Dani. Na een goede actie op links werd de bal met een laag diagonaal schot in het doel geschoten: 4-0.

Voor Aristote een pijnlijke nederlaag. Nu is het zaak in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle te winnen en zo goed af te sluiten!