Skip links

Aristote haalt wederom genadeloos uit en schrijft drie punten bij

In de 3e speelronde wist Aristote Ndunu met 3-9 te winnen van Willem II. Een speelronde later lukte dit weer. Ook Tom Heijnen van Roda JC moest eraan geloven: 9-3.

De huidige koploper nam het op tegen de nummer twee van de eerste seizoenshelft. Direct vanaf de aftrap was het Aristote Ndunu die het initiatief nam. Na een eerdere poging die gestopt werd door de keeper was het raak. Vanuit een ingestudeerde hoekschop vond zijn spits het net: 1-0. Tom Heijnen liet zich niet uit het veld slaan en reageerde. Direct vanaf de aftrap volgde er een vlotte aanval waarna de 1-1 binnen werd geschoten.

Een gelijkopgaande wedstrijd leek het te gaan worden. Totdat Aristote Ndunu na een afgeslagen aanval rand 16 besloot de ‘el tornado’ uit te voeren. Die skill move staat ook wel bekend als dé skill move van FIFA 18. Zijn spits wipte de bal op en besloot met een volley keihard uit te halen: 2-1. Meteen na de 2-1 viel ook het derde doelpunt van Aristote. De rechtsbuiten kwam naar binnen en schoof de bal beheerst binnen: 3-1.

Aristote bleef aanzetten en liep uit naar een 4-1 en 5-1 voorsprong. Heel even leek de wedstrijd beslist te zijn totdat Tom binnen 5 minuten twee doelpunten maakte. Bij een 5-3 tussenstand besloot Aristote te switchen van opstelling. Dit sorteerde direct effect want Aristote wist meteen de 6-3 te maken waarna Tom gebroken leek. Het werd nog erger voor Tom. De score liep uit naar 9-3 in het voordeel van Aristote. Hierdoor wist Aristote twee keer op rij met een score van 9-3 te winnen.

Op dit moment gaat Aristote na 4 wedstrijden op doelsaldo aan kop. De achtervolgers zijn Ali Riza van PSV, Dani Hagebeuk van Ajax en Frank van der Slot van Sparta. Ook zij zijn nog altijd ongeslagen na 4 wedstrijden.

Bekijk de wedstrijd tussen Aristote Ndunu en Tom Heijnen hieronder: