Skip links

Aristote haalt flink uit tegen Willem II en scoort maar liefst 9 keer

Nadat FC Utrecht in de tweede speelronde aan de kant werd gezet stond Daniël Kuipers van Willem 2 in speelronde drie te wachten. Aristote Ndunu was erop gebrand de ongeslagen reeks voort te zetten. Dit beloofde een doelpuntrijk duel te worden.

Direct vanaf de aftrap waren de intenties van beide teams duidelijk te zien. Aristote Ndunu viel aan en dit offensief resulteerde in de 9e minuut in de openingstreffer. Na een aantal combinaties vond zijn middenvelder de linksbuiten, die de bal op zijn beurt laag over de grond voorgaf. Voor de inlopende aanvaller was het een koud kunstje: 0-1. Dit doelpunt bleek het startsein voor meer doelpunten.

In de 16e minuut kreeg Daniël Kuipers een penalty. Die werd benut waardoor de tussenstand op 1-1 kwam te staan. Minuut 36 is het waarin Aristote Ndunu voor de tweede keer op voorsprong kwam. Vlak voor rust scoorde Daniël Kuipers knap door een afvallende bal op de slof te nemen: 2-2. Aristote Ndunu ging uiteindelijk rusten met een voorsprong. Vlak voor het fluitsignaal versierde hij een strafschop. Die strafschop schoot hij goed binnen: 2-3.

Na rust was het Daniël Kuipers die voor de derde keer voor de gelijkmaker zorgde: 3-3. In minuut 62 kwam Aristote Ndunu wederom op voorsprong. Door het as van het veld werd gecombineerd waarna de 3-4 viel. Na dit doelpunt ging het snel. Daniël Kuipers trad meerdere keren te fel op en liep tegen meerdere rode kaarten aan. Aristote Ndunu wist hier optimaal van te profiteren en liep uiteindelijk uit naar een 3-9(!) overwinning.

Voor Aristote Ndunu een uitstekend resultaat. Hierdoor blijft hij nog altijd aan kop van de eDivisie.