Skip links

Aristote Ndunu                                        


  • Geboortedatum: 20 mei 1996
  • Geboorteplaats: Leiden
  • Woonachtig in: Katwijk
  • Lengte: 1.75
  • Opleiding: afstudeerjaar HBO Commerciële Economie
  • School: de Haagse Hogeschool

Welkom op mijn persoonlijke website. Via deze website kunnen jullie mijn ontwikkelingen volgen als professioneel FIFA speler en als persoon.

Op 10 januari 2017 ben ik aangesteld als de allereerste officiële FIFA speler ooit van de betaald voetbalclub AZ Alkmaar. Momenteel combineer ik deze functie met mijn studie. Leuk en aardig maar hoe word je nou eigenlijk een ‘eSporter’ bij een voetbalclub? Ik wil jullie graag meenemen in mijn verhaal over hoe het allemaal begon.

De virtuele voetbalgame FIFA, de meesten van jullie kennen het al wel. Op mijn 19e nam ik deel aan een toernooi georganiseerd door HOME in Noordwijk. Dit was mijn eerste serieuze test. Na een lange, intensieve en spannende middag verliet ik HOME met de eerste plaats en de hoofdprijs. Hier zit meer in, dacht ik toen.

Na research te hebben gedaan op internet kwam ik terecht bij toernooien waaraan de beste Nederlandse FIFA spelers deelnamen. Toen ging het hard. Samen met ECV eSports, de organisatie die verantwoordelijk is voor eSports bij AZ Alkmaar zette ik mijn eerste stappen in de competitieve FIFA wereld.

Naast eSports en studeren houd ik mij bezig met fitness en houd ik van voetbal. Fitnessen doe ik vijf keer in de week. Hiermee ben ik begonnen omdat ik tot en met afgelopen seizoen altijd selectie heb gevoetbald, waarbij mijn fysiek in combinatie met snelheid en techniek goed van pas kwam. Verder ben ik in mijn vrije tijd bezig met sociale activiteiten als omgaan met mijn familie, mijn vriendin en vrienden. Door hun word ik ook gesteund in alles wat ik doe.

De mentaliteit als sporter heb ik meegenomen in mijn carriére als professioneel FIFA speler maar ook zeker de kennis en het spelinzicht. Fysiek gezond zijn bevordert ook de mindset waardoor ik goed in mijn vel zit. In mijn optiek moeten jongeren niet alleen maar binnen bezig zijn maar ook naar buiten gaan, sporten en studeren. Als ambassadeur van de stichting Verantwoord Gamen probeer ik een voorbeeld te stellen voor de jeugd.